Tuesday, March 24, 2015

PrimaBand – formatia pentru nunta ta

Cine este Primaband?

PrimaBand este formatia specializata in evenimente artistice, una dintre cele mai solicitate formatii din sectorul de evenimente private. PrimaBand este formata din muzicieni de elita: Adriana Deaconu – voce, Alex Serban – voce, Ecaterina Lupsa – voce, Andreea Ilie – voce, Roxana Badescu – voce, Teodora Sandu – voce, Daniel Stan – vioara, Florin Diaconu – clape, Marian Bordeanu – acordeon si Marcel Butnaru – saxofon.

Pentru un show mai amplu, formatiei PrimaBand i se pot alatura colaboratorii sai permanenti: solistele Cristiana Sarmei si Alexandra Robea, solistul Adrian Chisavu, percutionistul Paul Luculescu si violonistul Catalin Ion.

Repertoriul nostru muzical este foarte vast si include toate genurile muzicale: pop, dance, vals, tango, country, rock, muzica usoara romaneasca si internationala, disco, grecesc, arabesc, latino, blues, jazz, muzica populara si de petrecere.

Ce oferim?

PrimaBand este deschisa la orice propunere venita din partea clientilor nostri, componenta formatiei o alegem impreuna in functie de dorinta fiecaruia, iar oferta noastra este variata, tarifele noastre pornind de la 250€. Pentru o oferta persoanlizata evenimentului dumneavoastra, va rugam sa ne contactati.

Pentru petrecerile de botez, majorat, aniversari sau alte evenimente speciale, se acorda o reducere substantiala din pretul afisat, iar evenimentele care au loc in alte zile decat sambata beneficiaza de o reducere de 10%. De asemenea, avem oferte promotionale foarte avantajoase pentru evenimentele contractate cu minim 6 luni inainte.

La orice aparitie in public, sistemul de sunet si lumini PrimaBand este asigurat de MackTheDj & Team. Astfel ne asiguram ca vom oferi un concert live de calitate si o experienta de entertainment perfecta chiar si pentru cel mai exigent public.

Va asiguram de intreaga noastra participare si implicare in succesul evenimentului, aducand cu noi atat talentul muzical, cat si dotarea tehnica.

Semnificatia traditiilor de nunta

In mod traditional nuntile erau considerate conventii sociale care aveau rolul de a reglementa diferite disensiuni sau de a asigura statutul ierarhic sau financiar al tinerilor casatoriti. In familiile regale nuntile erau corelativul tratatelor de pace, soarta intregii natiuni fiind pecetluita de reusita casatoriei. 

In zilele noastre casatoria are cu totul alte fundamente, este bazata exclusiv pe dragoste si pe dorinta celor doi tineri de a-si petrece existenta impreuna. Traditia alegerii viitorului mire de catre tatal fetei este de mult apusa, la fel si obiceiul de a logodi copiii inca din leagan. Cu toate acestea traditiile si obiceiurile joaca un rol important chiar si in casatoriile contemporane, ele luand de multe ori aspect de superstitie, fiind preluate in mod inconstient fara a se mai sti radacinile lor originare.
  • Dansul miresei este un obicei cu caracter obligatoriu, nu ne putem imagina nunta in care mireasa sa stea asezata iar invitatii sa danseze. Acest obicei are si o insemnatate pecuniara, intrucat exista obiceiul ca toti cei care danseaza cu mireasa sa puna bani intr-o urna amenajata special pentru acest moment. La sfarsitul noptii banii adunati astfel revin tinerilor casatoriti. Exista desigur si derivate ale acestui obicei, cum ar fi furatul unui pantof al miresei, ce va fi recuperat cu bani seriosi de catre nas.
  • Rochia de mireasa este in mod traditional alba, chiar daca azi multe mirese opteaza pentru alte culori (ivoriu, roz, crem). Aceasta culoare nu era doar semn al distinctiei ci si un simbol al curateniei si neprihanirii miresei. Este de la sine inteles ca nici o invitata la nunta sa nu poarte rochie alba, acesta este privilegiul exclusiv al miresei, nu doar pentru a nu fi eclipsata, ci si in semn de trecere de la conditia de fecioara la cea de femeie. Emanciparea femeii si credintele legate de libertatea sexuala au facut insa ca aceasta traditie sa ramana strict formala. Un alt obicei legat de rochia de mireasa este acela privitor la cine o confectioneaza, decoreaza. Mireasa nu tebuie sa contribuie nici la crearea nici la ornarea rochiei proprii. De asemenea se considera ca mirele nu trebuie sa isi vada mireasa imbracata in rochia alba decat in fata altarului.
  • Voalul este de asemenea un semn al neprihanirii. Unele traditii il considera o opreliste in fata duhurilor rele. Trebuie insa respectata urmatoarea regula: voalul nu se prinde in par decat in ziua nuntii, altminteri casnicia nu va fi durabila. Voalul trebuie sa fie purtat exclusiv de catre mireasa intrucat domnisoara de onoare care probeaza voalul miresei va seduce tanarul sot.
  •  Aruncarea boabelor de orez la iesirea din biserica simbolizeaza belsugul tinerei familii dar si fertilitatea.
  • Aruncarea buchetului miresei catre domnisoarele invitate la nunta are un corespondent masculin. Tinerii neinsurati asteapta momentul in care mirele da jos jartiera miresei si o arunca in directia lor. La fel ca tanara care prinde buchetul, si tinarul care intra in posesia jartierei aruncate va fi urmatorul la casatorie.
  • Mirele trece pragul cu mireasa in brate. Acest obicei are la baza credinta ca spiritele rele locuiesc sub prag si pandesc momentul in care tinerii vor intra in casa. Daca mirele trece cu mireasa in brate spiritele vor fi pacalite, crezand ca o singura persoana a trecut pragul.
Fie ca tineti cont sau nu de traditii, este foarte important sa savurati din plin ziua nuntii, lasand la o parte grijile legate de superstitii. Bucurati-va de fiecare clipa petrecuta alaturi de persoanele dragi care va acompaniaza intr-o zi atat de minunata!

De ce sa alegi un DJ la nunta?

Nunta este cel mai frumos moment din viata ta, la care visezi de mult timp. Doresti ca acest moment sa fie perfect, unic si de neuitat. Chiar daca esti preocupat/a cu celelalte detalii pentru organizarea nuntii, nu uita sa te gandesti cum vei obtine o atmosfera placuta pe parcursul acestui eveniment.
 
Elementul important ce creaza o ambianta impresionanta la petrecerea de nunta este muzica. Pentru evenimentul special din viata ta alege din timp muzica, apeland la serviciile unui DJ profesionist. Despre aceste servicii te poti documenta si primi informatiile necesare chiar de pe internet sau contactand servicii DJ si sonorizare evenimente.

Alegerea unui DJ de nunta este la moda acum si nu este nici un motiv pentru care sa nu fi si tu in pas cu aceste tendinte. Serviciile de sonorizare oferite de DJ, vor tine departe monotonia si plictiseala invitatilor, creand o atmosfera petrecareata pe tot parcursul acesteia.

Avantajele unui DJ profesionist la nunta. Acesta iti va pune la dispozitie servicii de sonorizare de calitate, efecte vizuale speciale, aparate de fum si altele, in functie de preferintele tale si de pachetele de servicii oferite.

DJ-ul iti poate oferi o gama variata de melodii in functie de gusturile tale dar bineinteles si de cele ale invitatilor. DJ-ul de nunta iti va pune la dispozitie mai multe stiluri de muzica de la cele clasice la cele de rock and roll, hituri actuale dar si doine si balade pentru iubitorii de muzica populara. Acest lucru va fi pe placul tuturor invitatiilor, atat a celor tineri cat si a celor varstnici.

Poti de asemenea sa ii oferi DJ-ului un CD cu lista ta preferata de melodii, inainte ca marele eveniment sa aiba loc. Sau poti sa apelezi la sfaturile lui in cazul in care nu sti ce genuri muzicale s-ar potrivi tematicii nuntii. De asemenea, DJ-ul poate sa puna la dispozitia participantilor la marele eveniment, melodiile lor favorite chiar pe moment, la cererea lor. In cazul in care ai ales un DJ acesta nu va face pauze indelungate intre piese, muzica va putea merge in continuu, nu ca in cazul unei trupe live. Astfel monotonia sau plictiseala nu isi vor face simtita prezenta in timpul petrecerii.

Muzica populara la nunta

Muzica de nunta este unul din secretele unei petreceri de nunta reusite. Din acest motiv, muzica de nuntă reprezinta unul dintre aspectele asupra caruia viitorii miri trebuie să se aplece cu atentie. Muzica de nuntă trebuie sa fie în concordanta cu spatiul in care va avea loc petrecerea de nunta. De aceea, este important să stabiliți din timp repertoriul de nunta care va anima atmosfera din seara nunții.

Muzica populara nu poate lipsi de la o nunta romaneasca. Chiar daca tie nu-ti place, invitatii mai in varsta se vor bucura nespus sa auda cateva melodii de muzica populara. De la nunta nu trebuie sa lipseasca o hora, o sarba sau o brasoveanca.

Ca sa te poti inspira, am alcatuit un scurt play-list cu melodii populare care se vor adapta perfect pentru toate gusturile si varstele, care nu trebuie sa lipseasca de la nunta ta si care vor ajunge la inima nuntasilor cantate de un taraf de lautari sau o formatie de nunta.

Pusca si Cureaua lata
Brasoveanca
Perinita
Bea, bea nu te lasa
Canta-mi lautare
Mai tii minte mai draga Marie
Asa beau oamenii buni
Aseara ti-am luat basma
Ma dusei sa trec la Olt
Ionel, Ionelule
Mai intoarce Doamne roata

Monday, March 16, 2015

Cum alegi sala de nunta?

Nunta reprezinta un moment unic in viata fiecarui cuplu, de aceea pasii care se fac pana in ziua cea mare sunt importanti pentru a avea parte de un moment cu adevarat special. Pregatirea pentru nunta incepe chiar si cu un an inainte, cu alegerea salii de nunta. Pentru a fi siguri ca faceti alegerea cea mai buna, trebuie sa fiti atenti la foarte multe detalii si sa stiti sa puneti intrebarile necesare.

Dupa ce ati ales data nuntii, avand totusi si zile optionale in cazul in care sala de nunta preferata nu este liber in ziua aleasa, stabiliti impreuna cu familia lista de invitati. Numarul invitatilor este important deoarece va decide cat de mare trebuie sa fie restaurantul. Urmeaza apoi munca pe teren: cautarea pentru sala potrivita, in care sa va regasiti, in functie de personalitate si stil – fie moderna, traditionala, rustica sau nonconformista, dar luand in considerare si bugetul.

Intrebarile esentiale pe care trebuie sa le pui la fiecare locatie in parte tin de modalitatea in care se face plata, ce anume este inclus in pret si ce costuri suplimentare exista – precum personalul restaurantului, daca puteti aduce din afara bautura, muzica si decorul sau daca este sunteti obligati sa acceptati aceste servicii o data cu inchirierea salii. Calitatea meniului este iarasi un element important, indicat fiind sa faceti o degustare inainte sa il stabiliti.

Alte lucruri de care trebuie sa tineti cont sunt marimea ringului de dans, daca exista loc pentru DJ sau formatie de nunta. Va trebui sa va interesati cati chelneri vor fi in sala in timpul petrecerii, pentru ca invitatii sa nu se simta neglijati, dar si daca exista o limita de timp pentru petrecerea dumneavoastra. Semnarea unui contract in care sa stipulati toate clauzele este de asemenea esentiala, pentru a nu avea neplaceri la finalul evenimentului.

De ce Primaband?

Pregatesti un eveniment special: o nunta, un botez sau o aniversare? Muzica poate face din evenimentul tau un moment de neuitat pentru tine si invitatii tai.

Intotdeauna cand organizezi un eveniment trebuie sa tii cont de faptul ca vei avea invitati cu gusturi muzicale diferite. De aceea este esential ca formatia aleasa sa aiba un repertoriu bogat si variat.
Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este sonorizarea. O formatie buna cu o sonorizare care lasa de dorit este ca mancarea fara strop de sare.

De aceea Primaband este solutia perfecta pentru orice tip de eveniment. Avem un repertoriu foarte bogat, muzicieni de exceptie si echipamente de ultima generatie.

Traditii de nunta in lumea intreaga

In lumea intreaga, avem nenumarate traditii si obiceiuri culturale sau religioase, fiecare dintre acestea originale in felul lor. Putem spune: tara si traditia.

Primaband a facut un tur al lumii si iata ca mapamondul iti ofera unele dintre cele mai ciudate traditii de nunta.
 
In Samoa, rochia de mireasa este realizata din scoarta de dud. Tinutei ii este accesorizata o coroana impodobita cu flori proaspete. Imbracamintea, numita si siapo, se mai foloseste la impodobirea patului nuptial al capeteniilor viitoarelor mirese.
 
In Nigeria, in cazul in care mireasa ia in greutate inainte de nunta sau imediat la inceputul mariajului, sotul are dreptul sa o trimita inapoi la parintii ei. Acest lucru este explicabil, mai ales ca barbatul trebuie sa-i plateasca zestrea miresei, devenind capul familiei. De asemenea, sotului ii sunt permise iesirile, pentru care nu va fi acuzat.
 
In Kenya exista obiceiul ca in prima luna dupa nunta, mirele sa poarte haine femeiesti, pentru a se bucura pe deplin de efectul mariajului si a intelege mai bine cat de greu este sa fii femeie. Un lucru demn de admirat, de altfel, ce duce la o stransa apropiere fata de sotie.
 
Se pare ca voalul de mireasa nu este vazut la fel in toate culturile. De exemplu, in Namibia, mireasa va purta un voal special, numit „ecora”, in loc de palarie. Acesta este realizat din piele de capra, frecat cu gudron (o substanta rasinoasa), grasime si colorat cu ocru rosu.
 
Chiar si cand vorbim despre contributia la taxele bugetare, avem de-a face cu traditii iesite din comun. Pe insula Java, inainte de inregistrarea casatoriei, cuplul trebuie sa cotizeze nu cu bani, ci cu… cozi de sobolani. 25 este numarul de cozi pe care acestia trebuie sa-l depuna la administratia locala.
 
Consideri ca dansul gainii este la fel de amuzant?

Wednesday, March 11, 2015

Ce sunt marturiile de nunta?

Ce sunt marturiile de nunta? Ce semnifica marturiile de nunta si cand a aparut aceasta traditie de a oferi marturii de nunta, atat de populara astazi?
Primaband vine in ajutorul vostru cu un scurt istoric, ca sa intelegem de unde a aparut aceasta traditie si cateva exemple de marturii de nunta.
Marturiile de nunta reprezinta un mod foarte elegant de a multumi oaspetilor vostri ca au fost alaturi de voi in aceasta zi speciala.
Oferindu-le aceste mici semne de apreciere va veti asigura ca nunta voastra va fi o zi de care toata lumea isi va aminti cu drag de-a lungul anilor.

Desi pentru unii dintre noi ideea de a oferi marturii de nunta este relativ noua, in fapt, se pare ca ea dateaza din secolul al XVI-lea. Se crede ca aristrocatia europeana a dat startul acestei traditii, daruindu-le invitatilor bomboniere de dimensiuni mici, din cristal, portelan sau metale pretioase. Bombonierele contineau, in general, cuburi de zahar, semnificand bogatia, deoarece zaharul era considerat un produs scump si pretuit doar printre bogati.
Astazi, marturia de nunta poate fi aproape orice fel de suvenir, poate varia in functie de cultura, de personalitate, de tema nuntii si este, de cele mai multe ori, personalizata cu numele cuplului si data de nunta.
Marturiile de nunta, oricat de ieftine ar fi, ar trebui sa arate ca sunt facute special pentru aceasta ocazie. Puteti coace chiar voi doi niste mici prajituri, le puneti intr-o cutie sau un ambalaj deosebit, atasati o panglica in jurul lor si un mesaj de multumire pe partea exterioara a casetei. Cu siguranta oaspetii vor fi foarte incantati.Alte idei pentru marturiile de nunta sunt cele necomestibile, care ar putea include: produse de cristal, rame foto, sapunuri parfumate, lumanari, magneti, brelocuri si tin pana la limita imaginatiei voastre. Acestea prezinta un avantaj, raman ca amintire mult timp invitatiilor si le pot fi de folosinta acestora.
O alta tendinta in materie de marturii este alegerea lor in functie de tema nuntii sau de sezonul in care are loc evenimentul. De exemplu, pentru o nunta pe malul alegeti marturiile confectionate din scoici; pentru o nunta de toamna, orienteaza-te spre mici atentii cu simboluri specifice sezonului: un semn de carte, un dop de vin;  pentru o nunta de primavara puteti avea ca tema fluturii si florile, iar pentru sezonul de iarna oferiti marturii sub forma unui fulg de nea.
Speram ca informatia sa va fie de folos!

Tuesday, March 10, 2015

Cum alegi muzica de nunta?

Vrei sa iti amintesti cu drag de primul vostru dans ca sot si sotie? Vrei ca nuntasii sa se simta bine si sa danseze pana in zori de zi? Atunci trebuie sa stii ca este esential sa faci alegerea potrivita, deoarece muzica de nunta este un element cheie si este cea care va da startul primei voastre petreceri de familie.
Muzica poate caracteriza o nunta ca fiind antrenanta si distractiva sau monotona si plictisitoare. In afara de playlist, mai sunt cateva aspecte de care trebuie sa tii cont. Iata sfaturile noastre:
  • fa un sondaj printre membrii familiei si prieteni care au organizat de curand un astfel de eveniment. Ei va pot recomanda formatia de nunta pe care au angajat-o chiar ei sau pe care au ascultat-o la un alt eveniment la care au participat. Fa un clasament al ofertelor gasite.
  • Asculta muzica inainte de a angaja muzicienii. Poti sa te uiti pe cateva inregistrari, dar cel mai bine ar fi sa mergi sa ii asculti live. De asemenea, asigura-te ca ceea ce vei avea la nunta coincide cu ceea ce asculti. Daca tu asculti o formatie de 8 membri, nu angaja decat aceasta formula, altfel sunetul si interpretarea pot fi foarte diferite in absenta unor instrumente sau muzicieni.
  • Precizeaza durata serviciilor pe care le contractezi. Daca presupui ca petrecerea de nunta va dura 8 ore, mentioneaza aceasta durata si in contract. De asemenea, mentioneaza si pretul fiecarei ore in plus, in cazul in care petrecerea se va prelungi.
  • Alege playlistul care sa se muleze pe personalitatea ta si pe momentele cheie: dansul mirilor, dansul miresei cu tatal ei, dansul nasilor, melodia pentru taierea tortului. Poti merge chiar si mai departe, alegand o melodie pentru momentul in care se va anunta furtul miresei sau inapoierea ei.
  • Asigura-te ca formatia de nunta pe care o contractezi are si echipamentul necesar. Pentru un eveniment atat de important, trebuie sa te asiguri ca vei avea o sonorizare impecabila.
  • Asigura-te ca tinuta vestimentara a muzicienilor va fi una formala, ca sa nu te trezesti ca ai muzicieni in slapi sau purtand tricouri cu mesaje amuzante.

Thursday, March 5, 2015

Cum organizezi nunta perfecta?

Cand vine vorba despre organizarea nuntii perfecte, este foarte greu sa dai sfaturi. Nunta ideala este un concept diferit de la mireasa la mireasa. Sunt insa cateva aspecte comune de care trebuie sa se ocupe orice viitoare mireasa: rochia, tortul, formatia de nunta, calatoria pentru luna de miere..
Totul se cere insa foarte bine prioritizat, daca vrei ca totul sa fie pe placul tau in ziua cea mare. Trebuie luat in calcul ca atat mirii, cat si invitatii sa fie multumiti, ceea ce este o adevarata provocare. Dar noua ne plac provocarile, asa ca sa purcedem la organizat.
Ca sa te asiguri ca totul va merge ca uns in ziua cea mare, trebuie sa pregatesti totul din timp. Desi spontaneitatea are si ea farmecul ei, esta mai bine sa o lasi deoparte cand vine vorba despre un eveniment atat de important.
Primul pas dupa fixarea datei este alegerea locului unde va avea loc nunta, fie el restaurant sau aer liber, in functie de tipul de nunta pe care il doresti sau de tematica. Locul unde va avea loc petrecerea trebuie sa fie ales in functie de numarul de invitati pe care il estimezi, dar si de sezon.
Urmatorul lucru pe lista ar trebui sa fie alegerea formatiei de nunta. Pentru a face alegerea potrivita pentru tine, intreaba-ti prietenii. E intotdeauna binevenita o sugestie din partea persoanelor care au trecut deja prin experienta organizarii unui eveniment. Desigur, ca sa te asiguri ca formatia este exact ceea ce iti doresti, poti aranja o intalnire cu ei la un alt eveniment la care participa, ca sa ii poti vedea in actiune. Daca sunt exact ceea ce cauti, poti mai apoi purcede la alegerea repertoriului, ca sa te asiguri ca vei avea melodiile pe care ti le doresti. Nu uita sa alegi stiluri variate, astfel incat toata lumea sa se simta bine!
Urmatoarele pe lista vor fi micile (sau marile) detalii: decoratiunile, aranjamentele florale si marturiile. Exista numeroase firme care iti pot lua aceasta povara de pe umeri sau poti merge pe varianta mai putin traditionala de a-ti realiza toate decoratiunile chiar tu. Gasesti inspiratie pe site-urile de handmade, mai trebuie doar sa ai indemanare si timpul necesar.
Unul dintre cele mai importante detalii – rochia de mireasa si costumul de ginere. In cazul viitoarelor miresici, rochia perfecta poate aparea dupa luni si luni de cautari. Este greu sa gasesti rochia care te va face sa te simti ca o printesa in cea mai frumoasa zi din viata ta. In cazul barbatilor, cautarea se poate dovedi mai usoara, ei nefiind atat de pretentiosi.
Desigur, nu trebuie sa uitam verighetele. Aur galben, roz sau alb, cu diamante sau fara, fii sigura ca alegi ceva ce ti se potriveste. Va fi inelul pe care il vei purta pe deget pana la sfarsitul timpului!
Alegerea tortului este o alta etapa (dulce) prin care trebuie sa trecem. Tortul poate fi asortat cu detaliile din buchetul miresei sau cu decoratiunile restaurantului. Important este sa alegeti o varianta de tort care sa fie pe gustul tuturor, ca sa nu aruncati banii pe fereastra. Ca sa alegeti cofetarul potrivit, organizati mai multe degustari. Nu alegeti tortul doar dupa poze!
Ca tot vorbeam de poze: alegerea unui fotograf bun este esentiala, daca vrei sa te uiti cu drag la pozele tale de mireasa.
Cam acestea ar fi principalele detalii din organizarea unei nunti. Cand le pui pe hartie, pare totul foarte simplu, insa in realitate se pot dovedi complicate si istovitoare.
Voua ce v-a dat cea mai mare bataie de cap?

Wednesday, March 4, 2015

Moment special – Primaband

Iata unul dintre momentele speciale marca Primaband, oferit de muzicienii nostri de exceptie. Evenimentul a avut loc in Septembrie 2013 la Militari Ballroom.

Primaband este responsabila pentru amintirile tale.



Tuesday, March 3, 2015

Dansul mirilor

Stim ca primul dans dintre proaspetii casatoriti poate fi destul de stresant si poate constitui o provocare destul de mare, mai ales daca simti ca esti nesigur pe miscarile tale. Poate ti-e teama sa nu te faci de ras in fata invitatilor sau poate simti ca ai doua picioare stangi; indiferent care ar fi problema important este sa o depasesti si sa te simti bine.

Valsul este un dans destul de dificil si se adreseaza cuplurilor care stau foarte bine la capitolul ritm. Blues-ul este mai lejer si poate masca usoarele inadvertente intre ritmul muzicii si ritmul vostru.
Indiferent de genul ales, nu uitati ca melodia sa fie legata de voi doi. Alegeti o melodie cu insemnatate, care sa va aduca aminte de un moment al relatiei pe care considerati ca nu trebuie sa il uitati.

Nu exista o lista anume de melodii ce pot fi folosite pentru dansul mirilor. Cel mai bine este ca fiecare sa aleaga ce isi doreste. Ar fi chiar pacat sa dansati pe o melodie e care nu o simtiti, doar pentru ca este intr-un top al melodiilor de nunta.

Pentru cei ce totusi nu se pot hotari, Primaband va sugereaza cateva piese.